Info

Sisters Diary - Hart

Stiching Simone Sisters’ Diary

De stichting heeft twee hoofddoelen:

  • Het uitbrengen van het lied: “Sisters’ Diary”
  • Het aanwakkeren van een discussie over de maatschappelijke problematiek waar jong volwassenen, die (ongeneeslijk) ziek zijn, tegenaan lopen in onze maatschappij.

Het eerste doel van de stichting is het uitbrengen van het lied Sisters’ Diary. Dit als eerbetoon aan Simone en omdat het een lied is wat veel mensen zal inspireren en wat de stichting als strijdlied zal gaan gebruiken.
De basisversie van het lied is klaar maar om nog meer kracht te krijgen wordt er momenteel gewerkt aan een uitbreiding van het lied met een groter arrangement en bezetting. Hierbij moet ook een pakkende clip gerealiseerd worden.
Meer info over het ontstaan van het lied vindt u bij Muziek.

Het tweede en uiteindelijke grote doel van de stichting is het op gang brengen van een discussie over de problematiek van ‘ongeneeslijk zieke’ jong volwassenen in onze maatschappij.
Waarom word je door de samenleving afgerekend op je gezondheid? Heb je minder recht op een toekomst omdat je ook nog eens bewust aan het vechten bent voor je leven?

Het blijkt dat bij belangrijke zaken in het leven zoals het vervullen van een kinderwens, hypotheek, verzekering, werk etc de ziekte een grote rol speelt. Een rol waardoor deze gewone zaken ineens moeilijk of vaak zelf onmogelijk worden gemaakt.

Ziek zijn verandert je niet als mens. Je bent en zult altijd onderdeel blijven van de maatschappij. Laat diegene dan met dezelfde maatstaven behandeld worden.

Met de stichting willen we dit probleem vanuit verschillende invalshoeken onder de aandacht brengen. Door mensen er bewust van te maken willen we het toekomstbeeld voor deze groep jong volwassenen eerlijker maken.

Onderdelen van dit proces zullen zijn: Seminars, discussieavonden, media aandacht, blogs, en veel meer

Oorsprong:

Stichting Simone Sisters’ Diary is opgezet om het verhaal van Simone voort te zetten. Simone was een jonge vrouw die te omschrijven is met woorden als vrolijk, energievol, positief, wispelturig, hart van goud.

Simone had haar leven goed op de rit: net een studie afgerond, samenwonend in haar huurappartement en een baan in de detailhandel.

Totdat er in 2011 borstkanker bij haar geconstateerd werd. Na een korte periode van chemotherapie bleek al snel dat genezing niet meer mogelijk was door uitzaaiingen.

Maar simone gaf niet op!
Ze wilde verder met leven. Vooral leven. Zeker ook omdat haar artsen niet wisten hoelang het goed zou gaan (de schatting zat tussen 1 en 50 jaar) richtte Simone zich op haar genezing maar ondertussen ook op haar toekomst. Want ze had er het volste vertrouwen in dat ze haar ziekte kon ‘omarmen’ en hiermee nog volop kon genieten van het leven. Het toekomstbeeld van Simone bestond, zoals voor iedereen, uit huisje-boompje-beestje, werk, woning, kinderen kortom een normaal toekomstbeeld. Ondanks haar twijfelachtige toekomst was Simone vastberaden hier voor te gaan en ging vol positieve energie haar behandeltraject in.

Echter…….
Een toekomst opbouwen als je de stempel ‘ongeneeslijk ziek’ hebt, is nog niet zo makkelijk. Al snel kwamen we erachter dat we in een maatschappij leven vol regeltjes en wetten die meestal gebaseerd zijn op kansberekeningen macht en geld. Deze belemmeringen stonden het toekomstbeeld van Simone in de weg. Dit leidde dan ook regelmatig tot een hoop frustratie. Simone was vaak erg onthutst als ze ergens op gesprek kwam en al snel genoeg werd ‘afgeschreven’ door de maatschappij. Wie bepaalt dat iemand geen recht heeft op een ‘normale’ toekomst.

Simone heeft ons op 29 maart 2015 moeten verlaten…… maar heeft ons wel een hoop positieve energie meegegeven

 

Organisatie:

De organisatie van de stichting bestaat uit drie personen:

Antoinette Geurts – penningmeester
Eveline de Koster – secretatis
Stijn Claes – voorzitter

Deze driekoppige organisatie heeft een sterke band en drive doordat het de moeder, tweelingzus en partner van Simone betreft

Gesterkt door vele helpende handen gaan we voor een betere toekomst!